Skip to content

Avantatges de fer màrqueting digital

13 de juny de 2022

El màrqueting digital és molt important avui en dia per potenciar la presència digital i assolir millors resultats. No tan sols basta ser-hi a internet per millorar les vendes o obtenir leads, sinó que s’han d’emprar les estratègies adequades establint uns objectius a complir previs.

 

En el moment que tinguis els teus objectius  definits i establerts, pots decidir quina és la millor estratègia i quina és la millor eina per dur-la a terme.

Nosaltres et mostrem a continuació alguns dels avantatges de fer ús d’estratègies digitals en el teu negoci:

Ofereix una millor segmentació del mercat

Qualsevol estratègia de màrqueting digital que duguis a terme, et dona l’opció de segmentar el teu públic objectiu perquè els resultats siguin més òptims. 

Existeixen moltes formes de segmentació: edat, sexe, idioma, nivell educatiu o laboral, localitat, etc, però en l’àmbit online, pots realitzar una segmentació més concreta, com és:

  • Segmentació per interesos: interès per viatjar, pels cotxes, per la tecnología, entre altres.
  • Segmentació en funció de si l’usuari ha visitat una pàgina o no.
  • Segmentació per tipus d’usuari: un client o client potencial, un proveïdor, suscriptor, entre altres.

Es poden mesurar tots els casos

Quan parlem de mesurar i valorar els resultats, en el màrqueting digital és possible mesurar-ho tot. Es poden obtenir dades en temps real a través del feedback dels usuaris.

També es pot mesurar quin impacte ha tingut l’estratègia, el ROI i quina repercussió ha tingut sobre els usuaris als quals ha anat la campanya dirigida.

Et permet mesurar l’èxit de la estratègia amb tot detall

És interactiu i dinàmic

És interactiu ja que si estem utilitzant mitjans com les xarxes socials, es va creant i consolidant una comunitat al voltant, per tant es va creant un feedback entre els usuaris i l’empresa.

És dinàmic perquè és un tipus de màrqueting flexible i variat, en el que cada estratègia que s’utilitzi ha de ser capaç d’adaptar-se a cada canvi o situació que es pugui donar per tal de que els resultats siguin efectius.

És permanent

Aquest tipus de màrqueting, a diferència del màrqueting tradicional, ha de ser-hi present en cada moment.

Si no emprenem el suficient temps a crear noves estratègies i campanyes digitals pel negoci, no estarà al dia de les noves tendències i noves maneres d’atraure nous clients.

Comporta menys inversió

Les estratègies digitals acostumen a ser mesures més econòmiques que les campanyes i publicitat tradicional, com els anuncis televisius, per exemple.

És per això, que té un avantatge competitiu respecte el màrqueting offline i llevat que és inclús més efectiu.

Aquests avantatges que t’he presentat són força perceptibles a mig i llarg termini. Les estratègies digitals, a diferència del màrqueting tradicional, atrauen resultats de forma  més concisa.

El màrqueting digital forma part del procés de la digitalització de les empreses i, com has pogut veure en aquest article, l’era digital ha canviat la forma de vendre, d’arribar al públic i de promocionar. No obstant, s’ha d’utilitzar sempre i quant sigui imprescindible per millorar els resultats dels teus objectius

Altres notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!