Skip to content

Com crear una bona newsletter

26 d'octubre de 2022

La newsletter és un tipus de correu electrònic que s’utilitza en màrqueting digital majoritàriament per proporcionar als subscriptors contingut informatiu sobre productes i/o serveis.

És un mètode de difusió de contingut bastant emprat per les empreses, i els usuaris solen rebre diàriament moltes de diferents empreses a les quals estiguin subscrits. És per tant que, en moltes ocasions, no arriben a ser vistes pels usuaris, ja que no causen l’impacte necessari.

Per això cada cop és més important crear newsletters que tant disseny com contingut siguin rellevants, ja que de no ser així, és molt probable que no arribi a ser visualitzada pels clients finals.

Tips per crear una bona newsletter

Defineix l'objectiu de la newsletter

És el primer pas que has de definir per crear una bona newsletter. Primer has de saber què vols assolir amb aquesta newsletter (generar trànsit cap a la teva web, posicionar la teva marca, informar els usuaris de novetats rellevants…). Després has de definir la teva audiència i per últim has de seleccionar la plataforma en què faràs l’enviament.

Tria un títol o assumpte suggeridor

El títol de la newsletter, ha de ser breu, directe i atractiu. Es tracta de captar l’atenció del lector i seduir-li perquè l’obri.

Opta per un disseny actractiu

Com hem mencionat anteriorment, el disseny de la nostra newsletter és molt important. D’ell depèn que, un cop s’hagi obert el correu, el destinatari continuï llegint o, per contra, deixi de veure-ho i l’esborri. En aquest aspecte, no cal crear un disseny amb colors impactants o tipografies poc usuals, l’objectiu es que sigui un disseny fàcil de llegir i navegar.

La millor opció és escollir una plantilla senzilla que acompanyi amb els colors i la identitat de la marca i alhora aporti un punt dinàmic i atractiu que atrapi l’atenció del lector. Això se sol assolir amb l’intercalació d’imatges i textos.

Mantingues la teva identitat

No només hem de mantenir la coherència amb la marca, sinó també l’estilística. Amb això fem referència a l’estil i to de l’empresa, aquesta s’ha de mantenir en les comunicacions per correu, amb això s’aconsegueix crear una identitat de marca entre empresa i clients.

Trucades a l'acció clares

Si la intenció de l’enviament de la teva newsletter és que l’usuari faci una acció (premi el botó de contactar, de visitar aquella web o es descarregui informació) has de mostrar-li de manera ben clara i fàcil on trobar-la, ja que, si no és prou visible o intuïtiva, es corre el risc que no s’assoleixi l’objectiu.

En conclusió, cada vegada entren a escena noves tècniques de captació i comunicació digital entre empresa i client, però aquesta tècnica continua sent molt útil i efectiva avui dia. Recomanem utilitzar-la sempre què calgui fer una acció de comunicació massiva cap als clients, sense arribar a ser intrusiva, i per tant és necessari aprendre com crear una bona newsletter.

Altres notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!