Skip to content

Què és el màrqueting de continguts

16 de maig de 2022

El màrqueting de continguts es basa en crear i compartir continguts rellevants dirigits al teu públic objectiu amb la finalitat de treballar tot el cicle de compra de l’usuari final.

En aquest cicle, la clau es despertar l’interés de l’usuari en el moment just  amb informació interessant. Per tant, serà necessari tindre diferents continguts per respondre a totes les preguntes que l’usuari es farà en tot el cicle.

Quan parlem de Inbound Marketing, parlem de la principal estratègia utilitzada en màrqueting digital i dins, es troba el màrqueting de continguts. Es tracta de buscar l’interès de l’usuari sense envair la seva experiència. 

A continuació t’ensenyem quines metodologies funcionen millor en el màrqueting de continguts i quines son els avantatges i desventatges del mateix.

AVANTATGES

Aumenta el tràfic a la teva pàgina web. La creació de contingut ajuda a posicionar-te a internet i a portar-te més usuaris dels que acudiríen al teu web.

Millora la conversió de la teva web. Això, i lligat amb el punt anterior, els resultats de conversió i de visites seran més alts amb aquestes tècniques.

Creix la notorietat i la imatge de la teva marca. Treballant bon contingut i de manera constant, repercuteix en obtenir una millora d’imatge.

DIFICULTATS

No saber transmetre el contingut de manera que arribi al públic objectiu. Aquest aspecte, si no es treballa bé, pot sorgir efectes contraris amb els usuaris.

Crear suficient contingut que permeteixi cobrir tot el cicle. S’ha de preveure amb antelació, ja que no tenir suficient contingut pot fer fracasar tota l’estratègia.

Transmetre missatges diferents en tota l’estratègia de creació de continguts. Si no es treballa una mateixa línea, es pot donar a confondre a l’usuari final.

ESTRATÈGIES

Creació d’un blog

És una bona manera de crear contingut de qualitat, llevat que et permet transmetre al teu públic, informació rellevant sobre la matèria que vols compartir. Això et permet arribar a l’usuari d’una manera més propera i obtenir alhora més trànsit web.

E-mail marketing

Una altra bona estratègia és emprar contingut fent e-mailing. És una eina utilitzada per milions d’usuaris cada dia i és un canal amb gran ROI. A més, ofereix molts avantatges com son els baixos costos o el gran volum d’usuaris que es logra aconsegir, ja que només cal una eina i es poden recollir amb més precisió els resultats obtinguts.

Xarxes socials

També és una bona estratègia crear continguts per les xarxes socials. Utilitzades per milions d’usuaris, emprar contingut és una altra bona forma d’apropar-te al teu públic, llevat que els usuaris no només volen conèixer el teu producte o servei, sinò que volen saber més sobre el tema o temes que coneixes.

El propòsit de fer màrqueting de continguts és generar leads fent contingut interessant i rellevant per el públic objectiu i acabant fidelitzant els clients. Crea l’estratègia més adequada a les teves necessitats, sigues constant i segueix en la mateixa línea per obtenir bons resultats.

Altres notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!