Psicologia del color i disseny web

21 de gener de 2021

A l’hora de dissenyar productes digitals -com pàgines web o apps- una de les màximes principals és la tria de la paleta de colors adequada. Trobar la sinergia perfecta entre els colors d’una marca i la seva eficàcia quant a usabilitat web, a vegades no és tasca fàcil.

Un dels factors clau per a triar la paleta de colors correcta per a un web és comprendre la psicologia del color. A continuació t’expliquem la relació entre la psicologia del color i la usabilitat web.

Què és la psicologia del color?

S’entén com a psicologia del color l’estudi de com els colors defineixen la nostra percepció del món. Cada color està associat a un o diversos sentiments, i aquesta associació dependrà de cada cultura.

En la cultura occidental, els principals colors s’associen d’aquesta manera als sentiments:

  • Blau: Confiança, estabilitat, seguretat, calma.
  • Verd: Seguretat, tranquil·litat, salut, benestar.
  • Vermell: força, passió, energia, confiança.
  • Groc: Optimisme, alegria, felicitat, enveja.
  • Taronja: Creativitat, entusiasme, èxit.
  • Rosa: Emocional, amor, sensibilitat, sexualitat.
  • Negre: elegància, luxe, poder, misteri.
  • Blanc: puresa, innocència, seguretat, senzillesa.

El color és un factor clau en la navegació i interacció dels usuaris en la nostra pàgina web

Com aplicar-la en el disseny web

Quan es tria un color en el disseny web, s’ha de tenir en compte l’impacte que tindrà en els usuaris. S’ha de pensar en què es vol transmetre i què es vol aconseguir amb el conjunt del web i amb cada apartat en concret.

D’aquesta manera, amb una tria de color òptima, aconseguirem maximitzar la interacció dels usuaris al web i augmentar vendes, descàrrega de contingut o més temps de navegació en la pàgina.

El primer pas serà analitzar la cultura del target a què va dirigit el web i quina implicació hi tenen els colors. Seguidament, definir quin color encaixa més amb cada apartat del web i en el seu propòsit. I, per últim, farem proves A/B per determinar amb màxima certesa quin és el color o tonalitat més eficaç.

Necessites un disseny web efectiu i que aporti resultats al teu negoci? Contacta amb la nostra agència de disseny web a Andorra!

Altres notícies