Skip to content

Psicologia del color i disseny web

21 de gener de 2021

A l’hora de dissenyar productes digitals -com pàgines web o apps- una de les màximes principals és la tria de la paleta de colors adequada. Trobar la sinergia perfecta entre els colors d’una marca i la seva eficàcia quant a usabilitat web, a vegades no és tasca fàcil.

Un dels factors clau per a triar la paleta de colors correcta per a un web és comprendre la psicologia del color. A continuació t’expliquem la relació entre la psicologia del color i la usabilitat web.

Què és la psicologia del color?

S’entén com a psicologia del color l’estudi de com els colors defineixen la nostra percepció del món. Cada color està associat a un o diversos sentiments, i aquesta associació dependrà de cada cultura.

En la cultura occidental, els principals colors s’associen d’aquesta manera als sentiments:

  • Blau: Confiança, estabilitat, seguretat, calma.
  • Verd: Seguretat, tranquil·litat, salut, benestar.
  • Vermell: força, passió, energia, confiança.
  • Groc: Optimisme, alegria, felicitat, enveja.
  • Taronja: Creativitat, entusiasme, èxit.
  • Rosa: Emocional, amor, sensibilitat, sexualitat.
  • Negre: elegància, luxe, poder, misteri.
  • Blanc: puresa, innocència, seguretat, senzillesa.

El color és un factor clau en la navegació i interacció dels usuaris en la nostra pàgina web

Com aplicar-la en el disseny web

Quan es tria un color en el disseny web, s’ha de tenir en compte l’impacte que tindrà en els usuaris. S’ha de pensar en què es vol transmetre i què es vol aconseguir amb el conjunt del web i amb cada apartat en concret.

D’aquesta manera, amb una tria de color òptima, aconseguirem maximitzar la interacció dels usuaris al web i augmentar vendes, descàrrega de contingut o més temps de navegació en la pàgina.

El primer pas serà analitzar la cultura del target a què va dirigit el web i quina implicació hi tenen els colors. Seguidament, definir quin color encaixa més amb cada apartat del web i en el seu propòsit. I, per últim, farem proves A/B per determinar amb màxima certesa quin és el color o tonalitat més eficaç.

Necessites un disseny web efectiu i que aporti resultats al teu negoci? Contacta amb la nostra agència de disseny web a Andorra!

Altres notícies

Com crear una bona newsletter

Com crear una bona newsletter

La newsletter és un tipus de correu electrònic que s’utilitza en màrqueting digital majoritàriament per proporcionar als subscriptors contingut informatiu sobre productes i/o serveis. És un

Llegir més »
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!