Skip to content

Per què és tan important la velocitat web?

25 de maig de 2022

Un dels factors clau a l’hora de comptabilitzar l’UX (User Experience o experiència d’usuari) és el temps de càrrega de la teva pàgina web. És el primer factor que els usuaris que arribin a la teva web tindran en compte quan valorin com ha sigut la seva experiència.

Per obtenir una bona WPO (Web Performance Optimization) s’ha de fer anàlisis web periòdics per, després, aplicar els canvis convenients per reduir el temps de velocitat de càrrega.

El 40% dels usuaris abandonen una web si triga més de 3 segons en carregar

Aquest es el temps que estipula Google que espera de mitja l’usuari abans d’abandonar la web, perdent així fins a un 160% de visitants i en conseqüència, clients potencials per el negoci en aquelles que triguen fins a 7 segons a carregar tot el contingut. 

Aquests són els aspectes clau que tenen un impacte directe amb la velocitat de càrrega web:

El hosting

El tipus d’allotjament o hosting que triïs serà un factor important que determinarà la velocitat web. Això és perquè els servidors compartits alenteixen la velocitat, ja que estan compartits amb altres usuaris i genera un gran consum de recursos.

Optimització d’imatges

Un altre aspecte rellevant a tenir en compte es que segons les dimensions, el format i la compressió de les imatges que empris a la teva pàgina web, tindrà repercussió en el temps de càrrega. Optimitzar correctament el teu contingut gràfic, aconseguiràs major velocitat de càrrega i millors resultats ja que estalviaràs dades necessàries.

Minimitzar els recursos

Per guanyar major temps de càrrega, una altra bona manera és eliminar bytes sobrants de la teva web, com salts de línia, espais addicionals o sagnies. A més a més, minimitzant els codis tipus CSS, HTML i JavaScript faran accelerar més la càrrega.

El posicionament online és un dels aspectes més importants en quant a màrqueting digital es tracta. Entre d’altres aspectes, la velocitat de càrrega determinarà la posició de la teva web als motors de cerca. 

Existeixen a la xarxa moltes eines útils per comprovar quina es la velocitat actual de la teva pàgina web, nosaltres et deixem l’enllaç de Pingdom Tools, una eina molt completa on et mostra totes les dades rellevants relacionades amb la velocitat web i així saber si has d’optimitzar més la teva web per guanyar velocitat de càrrega.

Altres notícies

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!